logo information

Wie zijn wij?

Onze vereniging heeft tot doel het wielrennen bij de jeugd in België te promoten aangezien het aantal wedstrijden in de regio Luik sinds verschillende jaren constant is afgenomen. Om deze trend om te buigen en de opleiding van jonge Belgische renners te ondersteunen, wil onze vereniging nieuwe wedstrijden organiseren of vroegere wedstrijden voor beloften en eliterenners zonder contract, maar ook voor aspiranten, nieuwelingen, junioren en dames, nieuw leven inblazen.

De naam van onze vereniging verwijst naar onze Luikse roots en naar de talrijke wedstrijden die destijds in de provincie Luik werden georganiseerd. Vroeger werden in het voorjaar elk weekend verschillende wedstrijden ingericht. Deze wedstrijden vertrokken vaak vanuit Luik en eindigden in een gastdorp, waar een koers plaatsvond voor nieuwelingen en/of junioren. De benaming 'Les Printanières liégeoises' verwijst dus naar onze geschiedenis, maar onze vereniging wil zich geen beperkingen opleggen qua regio (Luik) of timing (het voorjaar).

 

UCI tFCWB t

 

 

Met de steun van SPW Infrasports 

logoInfrasportsWe Are Fair Play b

 

 

Belangrijkste partners

logo_colingua.jpg   logo_PV_Fleron.JPG

 

 

Recente info

In 2015...

  • Datum: zondag 13 september 2015
  • Plaats: Fléron (B-4620 - Prov. Luik)
  • Soort wedstrijd: Nieuwelingen, circuit

1

 

Meer info

Wedstrijd Junioren 

  • Datum: 7 Mei 2017
  • Plaats: Retinne - Fléron (B-4621 - Prov. Luik)
  • Soort wedstrijd: Junioren, circuit

Meer info

Flickr

Steunbetuigingen

Gilles GOETGHEBUER

- Hoofdredacteur van het tijdschrift 'Sport et Vie' 

 

Philippe GILBERT

- Wereldkampioen wielrennen 2012

 

Marc BOLLEN

- KBWK, Sportsecretaris

 

Tom VANDAMME 

- KBWB, Voorzitter 

 

Meer info

Doe een schenking

De ingezamelde gelden worden gebruikt om nieuwe wedstrijden voor jonge renners te organiseren. Onze vereniging zonder winstoogmerk (vzw) valt onder het Belgische recht en haar rekeningen zijn onderworpen aan de in België geldende wetgeving. Giften op de IBAN-rekening (BE43 3631 3717 3501) of door te klikken op onderstaande betaalmodule.logo contact

Sponsors & vrijwilligers, neem contact op met ons!

Wij zijn op zoek naar nieuwe sponsors. Contacteer ons voor verdere informatie over de sponsoringmogelijkheden.

Vrijwilligers spelen een onmisbare rol bij wielerwedstrijden. Wij zijn vooral op zoek naar seingevers voor onze wedstrijden.

logo remerciements

Bedankt!

Wij danken van harte onze belangrijkste partner: Colingua Traduction. Deze firma is (onder meer) gespecialiseerd in de vertaling van sportevents en werkt bijvoorbeeld mee aan UCI-koersen zoals de Ronde van Frankrijk en Luik-Bastenaken-Luik, of aan fietsevenementen voor het ruime publiek zoals de ROC d'Azur. De vertalers van Colingua hebben dus feeling met onze sport en met de carrière van onze toekomstige kampioenen.

Schrijf u in op onze newsletter
Please wait