Wie zijn wij?

Onze vereniging heeft tot doel het wielrennen bij de jeugd in België te promoten aangezien het aantal wedstrijden in de regio Luik sinds verschillende jaren constant is afgenomen. Om deze trend om te buigen en de opleiding van jonge Belgische renners te ondersteunen, wil onze vereniging nieuwe koersen organiseren of vroegere wedstrijden voor beloften en eliterenners zonder contract, maar ook voor aspiranten, nieuwelingen, junioren en dames, nieuw leven inblazen.

De naam van onze vereniging verwijst naar onze Luikse roots en naar de talrijke koersen die destijds in de provincie Luik werden georganiseerd. Vroeger werden in het voorjaar elk weekend verschillende koersen ingericht. Deze wedstrijden vertrokken vaak vanuit Luik en eindigden in een gastdorp, waar een koers plaatsvond voor nieuwelingen en/of junioren. De benaming 'Les Printanières liégeoises' verwijst dus naar onze geschiedenis, maar onze vereniging wil zich geen beperkingen opleggen qua regio (Luik) of timing (het voorjaar).

Tijdens de eerste fase van ons werk proberen we onze budgetten rond te krijgen, waarna we onze eerste wegkoers zullen organiseren. We zijn bereid elk voorstel te overwegen en verwelkomen graag potentiële partners die in hun regio koersen wensen in te richten. Hoewel onze vereniging in Luik is verankerd, leggen we onszelf geen geografische beperkingen op. Onze vereniging zal u graag een koers helpen organiseren buiten de provincie Luik.

Ons team kan bogen op verschillende jaren ervaring met de organisatie van wielerkoersen voor nieuwelingen, junioren en beloften.

Sponsors & vrijwilligers, neem contact op met ons!

Wij zoeken nieuwe sponsors. Neem contact op met ons voor meer info over de sponsoringmogelijkheden.

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in wielerkoersen. Zonder hen is het onmogelijk om koersen te organiseren. Wij hebben vooral seingevers nodig tijdens onze koersen.

 

Sponsors & vrijwilligers : Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Bedankt!

Wij bedanken van harte onze belangrijkste partner: Colingua Traduction. Deze firma is (onder meer) gespecialiseerd in de vertaling van sportevents en werkt bijvoorbeeld mee aan UCI-koersen zoals de Ronde van Frankrijk en Luik-Bastenaken-Luik, of aan fietsevenementen voor het ruime publiek zoals de ROC d'Azur. De vertalers van Colingua hebben dus feeling met onze sport en met de carrière van onze toekomstige kampioenen.


Meer info : www.colingua.be 

Doe een schenking

De ingezamelde gelden worden gebruikt om nieuwe wedstrijden voor jonge renners te organiseren. Onze vereniging zonder winstoogmerk (vzw) valt onder het Belgische recht en haar rekeningen zijn onderworpen aan de in België geldende wetgeving. Giften op de IBAN-rekening (BE43 3631 3717 3501) of door te klikken op onderstaande betaalmodule.